Ett år!

Idag är det precis ett år sedan jag började plugga i Umeå... det känns som om året har gått hur fort som helst och jag måste säga att jag verkligen har trivts med utbildningen och umeå... om knappt en vecka är det dags att börja andra året + "ta hand om" alla nykomlingar! ska bli kul! 

har lovat mig själv att bli en bättre student det här året och cecilia har snällt lovat att ställa upp som personlig tränare typ.. :) hon har redan skickat en diktatorslista med vilka sidor jag ska läsa till vilken dag, snacka om att gå in helhjärtat för sin uppgift! (men tack gums, det är uppskattat!)

annars så har umeå nästan regnat bort under det senaste dygnet... inte roligt! tur att man bor på 6:e våningen...

Bild från VK idag...


Uähh jag är inte...

BRA på att uppdatera min lilla blogg... fy på mig.. det är dags för skärpning i mitt förslappade liv! det blir förhoppningsvis lite bättre sen när skolan börjar och jag då kommer att leta efter anledningar att inte plugga! =)

iallafall så har jag o cecilia varit duktiga o lånat all kurslitteratur till de första veckorna på UB innan någon annan har kommit på samma (enligt oss) bra-iga tanke... tyvärr får man bara låna böckerna i två veckor, så man måste ändå köpa dem.. men vi tänkte att det aldrig kan skada att ta sig en titt på dem... åtminstone är de bra för att ge en en gnutta dåligt samvete varje gång man går förbi dem... det kan iallafall jag behöva! =)

har kikat o funderar på att snart beställa böckerna.. detta är dock en riktigt dyr historia... kommer gå på 3400 kr innan alla är inhandlade... *huh vad kurslitteratur är dyrt*


image17
måste bara visa en sån klockren bild som jag tog på en gubbe som är ute på sin rollator o låter sin mini-hund dra honom! haha =)

veckoprojekt: omorganisation

Dagen har återigen ägnats åt städning.. eller egentligen inte så mycket städning utan mer omorganisering och effektivisering i lägenheten.. vi har i princip tagit ett rum i taget de senaste dagarna... trodde att vi bara hade en tvåa, vilket innebär två rum... men icke... det är ju förutom vardagsrum och sovrum även kök (ja det är eg. självklart men ändå), badrum och inte att förglömma - hallen! jag hatar verkligen att städa, men jag måste medge att det verkligen känns bättre efteråt...

har funderat på några saker:
* Varför finns det en lampa i kylen men inte i frysen?
* Varför är luckan genomskinlig på en tvättmaskin o oftast icke genomskinlig på tumlarna?
* Sen såg jag några när vi var o handlade igår som uppenbarligen måste varit döva eftersom de pratade teckenspråk... då tänkte jag; hur funkar det om man är döv o inte har några fingrar? kan man inte kommunicera då?

aja.. det är några skumma tankar som far genom ens huvud när man städar... men blir lite skadad... ;P 


Operation återupplivning... o drömmar om St Tropez

Usch min blogg har totalt förfallit under sommaren! ska försöka återuppliva den snarast.. åtminstone inom de närmsta dagarna... men jag skyller på att jag har varit i sommarstugan större delen av sommaren som inte har någon internetuppkoppling..

fick förresten ett trevligt telefonsamtal från min käre far igår, som är på semester i frankrike

pappa: hej det är pappa, hur är det?
jag: jo det är bara bra, håller på o städar för fullt...
pappa: jaha, har ni fint väder?
jag: näe, det regnar...
pappa: jaså vad tråkigt... ja, jag tänkte bara ringa o säga att jag är i St Tropez nu o solen steker
jag: VA?!
pappa: ja, vi åkte ner hit på utflykt idag...
jag: har du sett några kändisar då?
pappa: nej, men jag skulle ju ändå inte känna igen någon...
jag: nej precis det har du rätt i! :)
pappa: haha, men det är väldigt många glassiga människor här nere iaf.. går precis förbi några båtar i 50-100 miljonersklassen...
jag: ...
pappa: o här går jag förbi nån butik som heter Louis Vuitton..
osv... osv...

nej jag lovar... jag är inte avundsjuk... verkligen inte... vem vill gå i värmen o solen i St Tropez o kika på glassiga människor o glassiga båtar?  *harkel* nej icke... jag trivs mycket bättre här hemma i regnet där jag kan ägna mig åt så trevliga saker som att städa hela lägenheten!!

image16

RSS 2.0